NederlandsDeutsch

 Onze openingstijden zijn:
Woensdag      10.00 uur tot 17.00 uur
Donderdag     10.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdag          10.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag       10.00 uur tot 17.00 uur
en
Zondag  14.00 uur tot 16.00 uur. 


Let op: We houden een Sabbatjaar...

Sabbatjaar wat is dat eigenlijk ?

Volgens Wikipedia is de betekenis als volgt:

Thora elk zevende jaar, waarin land onbebouwd moest blijven, schulden werden kwijtgescholden en schuldslaven werden bevrijd. Wat er vanzelf aan het land ontspringt

 

Voor ons is het het 18. jaar het Sabbatjaar.

Vele jaren hebben we met en voor mensen geleefd en gewerkt. Het waren volle jaren en in Het Steenhuis hebben vele stenen hun plek gevonden om vervolgens weer door te gaan naar iemand anders. Vele mensen hebben ons bezocht en vele auras worden besproken. Het werd veel gelachen en ook gehuild in Het Steenhuis.

10 jaar later is het tijd voor iets anders, iets nieuws en eerst maar een sabbatjaar.

 

Hoe zien wij ons sabbatjaar

Bij ons is veel gaande, mensen, stenen, mantren, yoga, vrienden, family, motor, buscamper. Voor stilte was meditatie en dit konden we ook goed in ons dagelijks leven meenemen. Maar toch waren we vaak druk bezig en konden daardoor de stilte niet meer goed horen.

Nu hebben we heel sterk de behoefde van stilte in ons en om ons zelf genoeg te zijn.

We stoppen met iets, en gaan naar binnen om bewust te zijn in het nu. De tijd die ons hier op aarde geschonken is leven we van binnen uit in volle teugen.. Wie weet, wat daar nog in ons binnenste woont. Stil zijn, in ons zijn. Deze stilte hebben we nodig om het licht in ons nieuw te ontdekken. Meegaan in de energie van het leven.

Het geluk in onszelf vinden. Is mijn geluk nog bij mij ? Hoe voelt dit ? Is dit goed voor mij ? Dat worden de vragen, waar wij ons mee bezig houden. We weten om ons geluk in ons. Het is een prachtige tuin waar wij ons goed voelen. Het mag een paradijs worden, waar de bloemen niet vergaan, de zon altijd schijnt, de sneeuw niet koud is, en het alleen maar in de nacht regent. We gaan ons geluk nieuw ontdekken en ons nieuw leren kennen. Geluk kan ook zijn, weerstanden te beleven en eraan te groeien.

Laten we ons verrassen wat er allemaal gaat gebeuren in dit jaar. We gaan met onze bus camper door Europa om veel nieuws te ontdekken. Plekken vinden waar het stil is. Waar niets is. Even kijken, of dit niets iets voor ons heeft. In het niets is alles. Het word een inspirerende reis voor ons. Zonder iets te zoeken zouden we aan de apartste plekken iets tegen komen. Is het maar een blad van een boom of een steen die op de aarde ligt. Het gaat ons wat vertellen of ook alleen maar zijn.

Wie weet,  misschien zien we elkaar weer ergens. ..

Wat met Het Steenhuis gaat gebeuren, weten we op het moment nog niet. Het zou geweldig zijn, als we een opvolger vinden, op welk manier dan ook. Zou uzelf interesse hebben in Het Steenhuis een functie te hebben, laat het ons weten en we gaan brainstormen.

Hoe het in Het Steenhuis verder gaat kunt u dan op onze site lezen. Of u stuurt ons een e-mail (info@hetsteenhuis.nl) we houden u graag op de hoogte over interessante ontwikkelingen bij ons en over Het Steenhuis. 


Wij, Susanne en Wolfgang, gaan op 30.12.2017 Het Steenhuis sluiten.  

De openingstijden tot en met 30.12.2017 zijn als volgt:

Open:      Woensdag 22.11.2017 tot zaterdag 30.12.2017


We hopen u in deze tijd noogmals te zien. Koffie staat klaar.


De hartelijke groeten en Namaste
Het Steenhuis Susanne en Wolfgang 

Lemiers-Rijksweg 104A, 6295 AR, Lemiers, Tel: 043-6013823, email: info@hetsteenhuis.nl