NederlandsDeutsch

De nieuwe energie van 2013
 
Met ingang van 2013 voelen we duidelijk een andere energievorm in Het Steenhuis. De stenen vertellen ons nog meer, en de mensen worden opener in het voelen wat de stenen betreft. Dus de deuren staan wagenwijd open in Het Steenhuis, om de nieuwe wereld van de stenen binnen te duiken. Mede daardoor kunt u dan ook de hogere energie beter op pakken.
 
In januari 2013 hebben we een mooie boodschap van onze stenenvrienden gekregen:
 
Hallo lief mensenkind. Wat fijn dat je mee wilt gaan bij de nieuwe energie. Het energieveld in de vijfde dimensie heet jullie welkom. Wij de stenenvrienden kunnen je helpen om te transformeren en te manifesteren wat in 2013 (en tegelijk jaar 1) nodig en mogelijk is.
 
Het volgende mogen we je laten weten: Je hebt nu de mogelijkheid direct vanuit je hart te leven. De liefde voor jezelf te ontdekken, voor de medemens en voor de planeet. Alle processen of moeilijkheden, die nu op je pad komen, kunnen in een mum van tijd doorlopen worden. Alles, maakt niet uit hoe oud, hoe gek, hoe pijnlijk het is, kun je door een goed bewustzijn onmiddellijk transformeren. Gebruik alles wat je al hebt geleerd de laatste jaren, zet het weten om in handeling. Alle hoge meesters uit de geestelijke wereld en wij de stenenvrienden staan er klaar voor om je een handje te helpen. Het enige wat je moet doen is erop vertrouwen. Dan stroom je mee bij de hogere trilling van 2013. Dan is je leven boeiend, levendig, harmonievol, authentiek, zacht, voelend en liefdevol. Kom mee ………………………… Voor elk mensenkind vinden we een stenenvriend in Het Steenhuis. Een vriend die je begeleid en opvangt in alles. Soms moet een vriend ook even wakker schudden en een schop onder de kont geven. Ook dat kunnen wij heel goed. Pak ons we wachten al zo lang op jou…
 
Wij vinden deze boodschap mooi en gaan er volledig in mee. 
 
 
 
 
Inspsiratie voor 2012 van de SELENIT
 
We hebben een nieuwe inspiratie voor 2012 van onze stenenvrienden uit de wereld van de kristallen gekregen. Deze keer gaat het om de SELENIT.
 
Deze inspiratie  willen we graag met u delen:
 
Wij de kristallen uit de wereld van de kristallen vinden het fijn dat je weer na ons luistert.
Deze keer hebben we een bijzondere opdracht voor je…….
 
2012 is het jaar van:
 
Licht

Zuiverheid

Liefde

De zachtheid

 
Na dat 2011 een heel onrustig jaar was voor velen van jullie is het nu fijn dat ons licht jullie helpt op een aardse en spirituele manier tot rust te komen.
 
Wij de Seleniten helpen je met onze zuivere, zachte, liefdevolle, lichtvolle energie.

Wij hebben alle zuivere elementen en elementalen in ons ingesloten.

Vanuit de kosmos (de vierde dimensie) wordt door ons de zo zachte en lichtvolle energie na de aarde gebracht. Alle wezen op aarde mogen dit licht ontvangen, de mensenkinderen, de dieren, de elementalen, de elfen, de feeën, wie het ook wil ontvangen krijgt het.
 
Voel wat wij met je doen:
 

Je hart opent zich

Je bewustzijn wordt vergroot

Je weten manifesteert zich

Je gevoel van vrijheid openbaart zich

Je blijdschap krijgt vleugels

 
Als je met mij wilt mediteren ontdek je de hogere trillingen en ik begeleid je naar het 11. Chakra toe. Hier laat ik je kennis maken met jou hogere zelf. Vanuit hier stroomt het zachte, lichtvolle, liefdevolle, zuivere licht door alle chakras heen en weer terug na de aarde toe.
 
Dan is de cirkel rond.

Dan - pas dan - kan het hele energieveld met licht op de aarde omhoog getild worden.

Zo dat het licht overheerst.

 
Het werd licht – overall – voor iedereen op aarde.

Ik en alle andere selenit op aarde helpen jou erbij.

 
 
Van de stenenvrienden kwam op 01.01.2011 een inspirerende informatie, die willen we graag met u delen:

Inspiratie van de Boulder Opaal de steen van het jaar 2011, 2012, 2013, 2014.....

Hartelijk welkom in de wereld der kristallen. We vinden het geweldig dat je ons hebt ontdekt. We hebben regelmatig inspiraties voor je klaar liggen. Je moet gewoonweg luisteren of voelen. Het lukt je ons waar te nemen. Wij nemen jou toch ook waar. Twijfel niet wij zijn er………

Dit jaar is het jaar van:

De beweging - de stilte

De verbinding - de ontbinding

De mystiek - het normale leven

De hoge trillingen - de lage trillingen

Veel mensen zullen deze tegenstrijdige energieën al langer in zich voelen. In 2011 word dit versterkt en tegelijk opgelost. Je zult jezelf ontdekken en heal worden in jezelf.

Wij de Opalen helpen je met onze pittige (aardse, vuur), delicate (engelen), luchtige (lucht), bewegende (water) en fijne (ether) vibratie.

Wij hebben alle elementen en elementalen in ons ingesloten.

Als je er nu klaar voor bent en voor ons kiest is binnen de kortste tijd een helingsproces voltooid.

Je verbind je met nieuwe energieën en ontbind je van oude patronen.

Je wordt zo diep geraakt door onze energie, dat de transformatie naar jezelf toe gewoonweg gebeurd.

We laten je zien wat mogelijk is en wat je voor diep vermogen in je draagt.

Kijk in de spiegel, en zie je ogen dan zie je wie je bent.

Kijk naar je hart en je ziet wat je bent.

Kijk naar je tegenover en je weet wat je moet aanpakken.

Je kijkt vanaf nu door andere ogen door mythische ogen.

Dan ben je in staat te voelen wat jou hogere trilling is. Jou verbondenheid met jezelf met jou mystieke kant. Op jou niveau ga je mee naar de hogere trilling.

En toch blijf je hier op aarde omdat wij jou ook inspireren om goeds met de aarde en alles wat erop leeft te doen. Wij willen dat de aarde door ons en door de mensen geheald wordt.

Met ons beweeg je naar verbinding van het mythische van de hoge trillingen in jezelf.

 
Laat je omhelzen door zonne-energie van de barnsteen

 

Soms gebeurt het, dat je niet genoeg koestering of liefde van je medemensen krijgt. Als je het gevoel hebt, dat je te weinig krijgt kun je erbij neerleggen of je verandert iets.

 

Je kunt heel moeilijke gesprekken aangaan met je partner, kinderen, ouders, collega’s ……..

Je wacht op begrip en reacties, en in de meeste gevallen zou je niet dat krijgen van je omgeving wat je verwacht en wat je verdiend hebt. Dat zorgt voor onnodig veel teleurstellingen, verdriet en pijn. Dus niet dat wat je oorsprongolijk wou hebben.

 

Of je kiest voor jezelf en je geeft jezelf de nodige aandacht en koestering. Dat zou de betere weg zijn. Je moet het jezelf waard zijn je te omhelzen en de zon te laten schijnen in je leven. Als je dit wilt ondersteunen met een steen, (die zou je namelijk niet teleurstellen, die geeft je wat je nodig hebt), dan kan dat met een barnsteen.

 

Een barnsteen helpt je goed te zorgen voor jezelf. Hij geeft je een warme omhelzing, koestering en kracht. Je voelt de energie in je lijf stromen. En in eens voel je dat de zon schijnt in jezelf. Zo kun je vanuit jezelf met een glimlach kijken naar het leven en je geniet dan van het leven. Van jou leven.

 

Als je dit voelt, verandert het hele leven en de kijk op je leven. Je voelt je mooi en je straalt van binnenuit. Dat zien ook andere mensen, en die reageren dan heel positief op jou ontwikkeling en accepteren jou omdat je jezelf accepteert.

 

Doe het - het is geweldig. En wat zou geks kunnen gebeuren – je zou zomaar gelukkig kunnen worden.

 

De werking van de barnsteen is:

 

Lichaam: Helpt bij huidziektes, artrose, reuma en jicht, fibromyalgie. Is goed voor de luchtwegen. Bij fobieën, angsten en depressie heel goed. Heel goed bij ontstekingen.

Psyche: Pluk de dag, geniet van de dag. Door een goede uitstraling krijg je het goede van mensen. Schenkt geluk en succes ook op materiële vlakte.

Spiritualiteit: Maakt de verbinding van vroeger en het nu, daardoor word je flexibel en creatief.

 
 

Luchtige energie door de aquamarijn:

 

Het is weer zo ver, eindelijk het zonnetje schijnt. Prachtig mooi weer.

De lente begroet ons nu elke dag en de bloemen en de bijtjes doen hun uiterste best. De natuur staat in zijn volle energie en de ene bloem is mooier dan de andere.  

Geweldig dat iets zo mooi kan zijn en elk jaar weer opnieuw plaatsvindt.

 

Voor sommige mensen is dit helaas een moeilijke tijd, omdat er ook de pollen in de lucht zijn van al dat wat bloeiend is. De hooikoorts, nies, snuf, jeuk in de ogen………... Erg vervelend, dus. Maar ook daar is een steen voor te vinden. De aquamarijn.

Een hele luchtige steen. Bewegend zoals water. Hij bevrijd de luchtwegen en laat u weer diep door ademen. Hee hee, dat doet goed.

Ook geeft de aquamarijn de energie om lekker gek te doen. Vaak zijn mensen die allergieen of hooikoorts hebben ook diegene, die alles heel serieus nemen. Dus als u een beetje gek doet met de luchtige energie van de aquamarijn, zal het u zeer zeker beter gaan.

Zo gek als een kindje wat in een regenplasje sprengt. Zo dromerig als een meisje op de schommel zit met een glimlach. Zo blij als een vogeltje dat zingend in een boom zit.

De phantasie wordt aangewakkerd om aktiev te zijn, daardoor ontstaan nieuwe ideen en creatieve energie. Geweldig vanuit uw geestkracht ontstaat dan zelfverzekerdheid.

Doe het, leef het leven.

Doe het - het is geweldig. En wat zou geks kunnen gebeuren – je zou zomaar gelukkig kunnen worden.

 

De werking van de Aquamarijn

Lichaam: Goed voor de luchtwegen. Helpt bij hooikoorts en allergieën. Regelt de hormo­nen. Helpt ook bij kiespijn en bij nek-

en keelklachten.

Psyche: Sterkt de wilskracht, plannen worden makkelijker uitgevoerd. Steunt creativiteit. Maakt zelfbewuster en helpt de verantwoor­delijkheid voor uzelf te nemen. Mensen om u heen gaan toleranter met u om.

Spiritualiteit: Sterkt paranormale gaven, helpt uzelf te ontdekken. Beschermt de

aura en brengt de communicatie op een hoger niveau.

 

Steek het vuur aan met de carneol

 

Heb je te weinig energie, heb je koude voeten, voel je krachteloos ?

Steek het vuur aan met de mooie oranje kleur van de carneol. De steen bij uitsteek tegen koude voeten. Dus vrouwen luisteren: Stop een carneol in elk sok en je krijgt lekker warme voeten. Dan kun je met je man andere leuke dingen doen, niet alleen maar de voetjes warmen.

 

En niet alleen tegen koude voeten is die.

Stel je zit in een situatie waar je een keuze moet maken. Je kunt over alles nogmaals goed nadenken, afwegen, van links naar rechts van rechts naar links. Je kunt nachten wakker ervan liggen, de hele dag rondlopen met moeilijke gedachten. Je kunt je moeder vragen of je vriendin………… Maar weten die beter of toch niet. Je bent weken verder, in de tussentijd heb je buikpijn van het denken en je bent moe van het hen en weer schuiven van de antwoorden. En je bent geen stap verder. Niet goed dus, daar wordt je niet blij van en voor al word je krachteloos en zagareinig.

Je zou van iets of iemand de schop onder je mooie kont moeten krijgen om eindelijk te kunnen kiezen. Als je daarvoor klaar bent – dan is de carneol en super vriend voor je. Die geeft je alle kracht en energie om een keuze te kunnen maken. Genoeg spontaniteit en creativiteit om  makkelijk te kunnen kiezen. En voor al geeft de carneol je de kracht om ook met verkeerde keuzes goed verder te kunnen leven. Maar dan heb je in elk geval iets gedaan. Je bent verder gegaan. Je bent niet blijven staan. Dan kun je trots op jezelf zijn door de goede beslissing of door dat je weer een les mocht leren.

 

Als je dit voelt, verandert het hele leven en je wordt zelfbewust.  Je weet dat je het kunt. Dan sta je met beide benen op de grond.

 

Doe het - het is geweldig. En wat zou geks kunnen gebeuren – je zou zomaar gelukkig kunnen worden.

 

De werking van de carneol is:

 

Lichaam: De steen van het bloed, het lichaam wordt beter met alles (vooral zuurstof) verzorgd. Helpt tegen infecties, reuma en diabetes. Heel goed voor de milt. Warmt het lichaam op.

Psyche: Zorgt voor standvastigheid, idealisme en sociaal gedrag. Schenkt moed, daadkracht en humor. Problemen worden beter overwonnen en je word actief. Als je vast zit geeft de Carneool je die duw die je nodig hebt. Sta op en doe iets.

Spiritualiteit; Geeft de energie voor een nieuwe start in het leven. Intensiveert de liefde en lust. Steen van de vernieuwing

 

Mag het een pondje meer zijn, van de liefde van de rozenkwarts ?

 

Je kent dit zinnetje misschien van de slager, mag het een pondje meer zijn ?

Wij gebruiken die zin ook af en toe en dan bij de rozenkwarts, niet bij de worst voor op de boterham.

Soms komen mensen bij ons in de zaak en willen vrede en liefde in huis – op zo een moment vraag ik dat dan ook, eerder als grapje bedoelt, maar toch ook serieus. Wij zijn namelijk overtuigd dat je van liefde en vrede nooit genoeg in huis kunt hebben. Daar waar mensen met elkaar samenleven is dit erg belangrijk. Zo voorkom je heel veel misverstanden en kleine of grote ruzies.

 

De rozenkwarts schenkt je liefde, vrede, harmonie, rust, vertrouwen, ontspanning, genegenheid, sociaal vermogen…………………………… ga zo maar door, van dit alles emmers vol zit in de rozenkwarts. Die is nooit verkeerd en nooit te veel.

Door de roze kleur wordt je in je hart geraakt en je wordt gewoon zachter, je kunt niet meer brut of boos zijn. Vooral kinderen en pubers reageren geweldig goed op de rozenkwarts. Daar in het kind zit namelijk nog heel wat in aan zachtheid, alleen zijn die soms heel goed in dit te verstoppen. En de rozenkwarts haalt de liefde weer helemaal naar boven.

 

Ook als mensen verdrietig zijn of liefdesverdriet hebben, of eenzaam zijn doet de rozenkwarts wonderen. Leg hem in de woonkamer of in de slaapkamer en je voelt je weer lekkerder rond je hart en in je gemoedstoestand.

 

Hij wordt ook aangeraden als vruchtbaarheidssteen. Leg die onder je bed of raak hem regelmatig met je partner aan ……….. en dan elkaar aan, dan wordt een kind vanuit liefde geboren. Leg dan voor de geboorte een stuk rozenkwarts in de babykamer, dan wordt het kindje liefdevol verwelkomd en de kans dat je een huilbaby hebt is kleiner.

 

Dus wonder boven wonder door een pondje rozenkwarts meer. Geniet ervan in liefde.

 

 

Rozenkwarts

Lichaam: Vruchtbaarheidssteen, goed voor het hart en de bloedsomloop. Tegen mis­selijkheid en duizeligheid. Rustgevend, helpt kinderen beter te slapen. Geeft ook steun bij Parkinson, dementie of Alzheimer.

Psyche: Goed voor de emoties, inlevingsver­mogen en zachtheid onderling. Leert u het innerlijke kind te accepteren en van uzelf te houden. Vriendschapssteen. Helpt tegen liefdesverdriet en geeft troost bij liefdes­problemen.

Spiritualiteit: Schept vrede en gezelligheid in huis. Maakt de verbinding tussen emoties en uzelf. Zorgt voor geestelijk groeiproces en creativiteit. Helpt u de schoonheid van uzelf en van het leven te zien. Kust uw emo­ties in uw hart wakker.

 

 

De engel met een gebroken vleugel

 

Van de week kwam een goede vriendin in onze winkel om weer een keer bij te praten. Heel leuk was dit. Aan het einde van dit prettige gesprek met een heerlijke kikkererwtensoep had ik een heel speciaal gevoel, toen ik naar haar keek. Zij moest vandaag nog iets bijzonders van ons krijgen.

 

En het werd een jaspis engel met een gebroken, die in de tussentijd genezen is.

En het leuke erbij was dat ik een mooi verhaal heb doorgekregen over die jaspis engel en haar.

En het verhaal klopt helemaal:

 

Een paar jaar geleden kwam een mooi meisje een engelmeisje met een gebroken vleugel bij ons in de winkel. Zij had steun en begeleiding nodig. En wou dit graag door middel van gesprekken en stenen bij ons vinden. Door veel ups en downs heen is zij in de tussentijd door haar sterke wilskracht, de fijne energie, goede tips en geweldige stenen zo ver gekomen dat zij zich zelf heeft genezen en zich goed voelt. Dus de gebroken vleugel van de engel is genezen en nu weer op die plek waar die hoort en geeft haar kracht en moed.

In des tussentijd zijn we goed bevriend geraakt en het is een heerlijk mensenkind, heeft wat weg van een engel of fee.

 

Als symbool van haar prozes en voor de toekomst heeft zij die jaspisengel gekregen. Die helpt haar de vleugels sterk te houden en toch altijd goed met beide benen op de grond te blijven staan. Ook als weer een keer een moeilijke tijd komt zij is nu sterk genoeg (ook door de jaspis engel) om het leven goed te leven en een blij mens te zijn.

 

Er lopen heel wat mensenkinderen met gebroken engelvleugels rond. Jammer is dat.

Kom op neem je leven in handen en laat je helpen door de jaspis engel. Dit is een geweldige engelenergie maar toch verbonden met de aarde.  De energie van de stenen, de energie van Het Steenhuis en de energie van de kosmos kunnen je daarbij een handje helpen. Je bent welkom.

 

 

Jaspis (rood)

 

Lichaam: Geeft kracht, energie en warmte aan het lichaam. Goed tijdens zwangerschap en bevalling. Sterkt lever, milt, spijsvertering en de bloedsomloop. Voorkomt beroertes.

Psyche: U kunt uw leven beter organiseren met veel creativiteit. Brengt geest en ziel in harmonie. Geeft innerlijke rust om nieuwe ondernemingen aan te gaan, te kunnen star­ten. Problemen worden opgelost.

Spiritualiteit: Geeft de wilskracht om in moeilijke situaties sterk genoeg te zijn om van daaruit te kunnen groeien. Aarde-energie brengt Yin en Yang in balans. Is een talisman in het leven.

Lemiers-Rijksweg 104A, 6295 AR, Lemiers, Tel: 043-6013823, email: info@hetsteenhuis.nl